Lesson 1, Topic 1
In Progress

2.22 Ajustarea nivelului sunetului

Responses

1. Sunt automatizari ale nivelului sunetului. Nu le folosesc pentru ca nu le controlez cum trebuie si ma complic mult prea mult. Mie personal imi place sa controlez nivelul sunetului prin keyframe-uri.

Haideti sa va explic totusi.

Imaginati-va ca sunteti regizorul unei emisiuni la TV si sunteti in direct. Trebuie sa ajustati nivelul sunetului in functie de ce se intampla acolo. De exemplu, un invitat in emisiune vb mai incet la microfon iar altul mai tare iar dvs trebuie sa ajustati nivelurile pentru a le balansa cum trebuie. Acest proces se aplica la orice fel de sunet, muzica de fundal, voce, ambianta, samd.

Acum, pe Read o sa fie nivelul sunetului cum este setat manual. Nimic schimbat aici. Asa e mereu. Interesant devine cand il dam pe Write. Ce inseamna asta? Cand dam play la sunet pe modul Write, orice modificare a nivelului facuta in timp ce este redat sunetul se va memora. Partea buna este ca puteti reveni si modfica ce ati facut cu Latch si Touch.

Dpmdv, acest proces mai mult de incurca, dar le puteti incerca sa vedeti daca vi se potrivesc.

1. Multumesc frumos pentru amabilitate!!!

Am cateva clipuri filmate cu dsrl -ul la care sunetul stereo are diferente de nivel stanga-dreapta.
    Se pare ca e o eroare de setare a aparatului(alte clipuri merg normal)
    As vrea sa le aduc la acelasi nivel.
    Am incercat Audio channel(click dreapta pe clip) si bifat una sub alta.
    se pare ca imi creaza doua piste din una singura.(pot alege care din ele)
    Alta metoda am gasit in Audio track mixer balansul stanga-dreapta.
    Dumneavoastra ce sfaturi imi puteti oferi,pentru inbunatatirea acestei coloane sonore?