01. Ce echipament folosesc pentru TikTok
Echipamentele pe care le folosesc eu sunt:
- Smartphone. Oppo Find 5X Pro
Alte recomndări
Îți recomand să folosești un smartphone care nu este mai vechi de trei ani și să fie flagship, adică cele cu PRO, Plus, Ultra sau Pro Max în coadă, pentru că acele versiuni au cele mai bune camere, atât pe spate cât și pe față. În plus, au stabilizare foarte bună, adică atunci când mergi sau alergi în timp ce filmezi, mișcările sunt line și nu bruste.
2. Microfon. Sistemul wireless (Rode Wireless Go I/II) + Microfon Lavaliera (Rode Lav Go)
Marele avantaj la acest sistem wireless este că te poți îndepărta de smartphone fără să pierzi din calitatea sunetului.
Alte recomandări:
Un al doilea tip de microfon pe care-l recomand este cel de tip Boom Mic, îl atașezi la USB sau Lightning dacă folosești iPhone. Acest tip de microfon este foarte bun dacă nu te îndepărtezi mai mult de un metru de telefon. Cu cât te îndepărtezi mai mult, cu atât se aude mai slab. Marele avantaj la acest microfon este ușurința de a-l utiliza fără să te mai stresezi să atașezi sistemul wireless.
Recomandări Boom Mic direcțional:
- Shure MV88 Portable iOS
- Rode VideoMic Me-L(Android)
Un al treilea microfon pe care îl recomand este microfonul de tip studio. Aceste tipuri de microfoane captează foarte bine vibrațiile din jur și se aud cel mai bine dintre toate. Marea diferență este că acest microfon se conectează, de regulă, la un mixer sau la PC și nu direct la telefon. Adică va trebui să tragi sunetul separat și apoi să-l sincronizezi cu filmarea de pe smartphone. (Lecția cu OBS)
Exemple:
- Blue Yeti USB
- Shure MV7
3. Suportul de smartphone este al treilea echipament necesar. Eu folosesc: Ulanzi St-22 (2 patine + rotire la 90 de grade)
Alte Recomandări:
- Ulanzi St-07 (o patină)
- Ulanzi St-27 (suport de calitate)
În general, îți recomand orice suport de smartphone care are și o patină care să permită atașarea unui microfon. De asemenea, un alt aspect important la suportul de smartphone este să se rotească la 90 de grade pentru a filma vertical, dar asta nu este neapărat o problemă dacă ai un trepied bun.
4. Trepied: Manfrotto Element MII
Cel mai bun trepied pe care l-am avut și pe care îl recomand nu este nici foarte ieftin, nici foarte scump, dar cu siguranță este cel mai bun: Manfrotto Element MII. Este mic, ușor și se extinde până la 1,60 m. Se poate roti la 90 de grade, la 360 de grade pe orizontală și poți schimba unghiul cum dorești pentru că are cap cu bilă.
5. Lumină LED: Yongnuo YN 600
În general, îți recomand să filmezi afară ori de câte ori poți, iar dacă filmezi în interior, caută cel mai bun moment al zilei când ai foarte multă lumină în casă și, de preferat, înnorat, pentru a avea lumină difuză. Dar o lumină artificială este întotdeauna binevenită.
Lumina pe care o folosesc eu este: Yongnuo YN600 și în lumină foarte scăzută Godox SL-60W + Godox Octabox 90cm (Lumină continuă + softbox)
Alte recomandări:
- Yongnuo YN600L II (LED)
Responses